Tres anys després, ens tornem a trobar. Tret de sortida al Congrés de La Capçalera.
12/06/2022
Dos anys d’aturada per la pandèmia però finalment el Congrés recupera la presencialitat. Hem donat el tret de sortida a tres dies durant els quals reflexionarem al voltant de les cures, la salut comunitària, el sistema sanitari, la salut mental, els determinants socials i molt més.

La primera jornada ens ha servit per començar a definir i explorar el concepte de cures.

Hem constatat que les cures són un dret fonamental, que el sistema actual no respon a les necessitat reals de les comunitats i que les persones que s’hi dediquen no estan prou reconegudes o cuidades, gràcies a Silvia Bofill i Mireia Roca del Fòrum Social de la Cura.

Davant d’aquesta crisi de cures que genera desigualtat i injustícia social, hem vingut a trobar-nos i compartir experiències per generar mirades transformadores.

Amb tots els aprenentatges, intentarem accionar respostes a aquesta situació. Sent conscients de la vulnerabilitat que ens envolta però, amb la certesa que la comunitat ens farà més fortes i resilients, com ens deia Berta Saenz durant la taula inaugural.

Acabem amb una reflexió de Luis Montiel: si històricament només la ciència mèdica aportava la certesa a la salut, ara és hora d’entendre que no només aquesta ens aproparà a la salut, sinó que el paper de la comunitat és determinant en el benestar i el sosteniment d’una vida digna.

Demà seguirem amb més ponències, espais de reflexió col·lectiva i taules rodones. Us convidem a compartir amb nosaltres els aprenentatges d’aquests dies. Descanseu, ens veiem demà!

El film Château en Santé a Lleida

El film Château en Santé a Lleida

La Mostra de Cinema La salut #NoEraAixò viatja a Lleida. Després de l'èxit dels tres dies de cinema que vam viure al novembre al centre de Barcelona, aquesta setmana podreu gaudir de Château en Santé a les terres de Ponent. Perquè la salut va més enllà dels resultats d’una radiografia o d’una analítica. Salut és, [...]