Selecció oficial de la Mostra Salut, Drets, Acció
26/10/2022
The Gig is Up, Le château en santé i Housing against everyone formen la selecció oficial de la mostra d’enguany, que posa la mirada en les causes del malestar que pateixen les persones arreu del món i que ens impedeixen gaudir amb plenitud del Dret a la Salut. Reserva la teva entrada gratuïta.

Aquest any comencem la Mostra parlant del dolent de la pel·lícula; l’Hannibal Lecter, el Freddy Kreuger de la Salut, o el que és el mateix, el capitalisme salvatge. I ho fem amb el documental The Gig is up, que ens mostra les vergonyes d’un sistema d’algoritmes que no hi entén de treball digne, ni de conciliació familiar, ni de seguretat viària, ni de salut mental. Un algoritme que, emmascarat per una falsa aparença de flexibilitat horària, autonomia i unicorns voladors, es converteix en la dictadura de les reviews i la perversitat de les lleis de l’oferta i la demanda. Aquests algoritmes, tenen nom i cognoms: Amazon, Uber o Lyft són algunes de les plataformes que han aparegut per facilitar que alguns es puguin menjar sushi en pijama, mentre que uns altres perden els seus drets a cada pedalada. 

Per sort pels espectadors, a la Mostra també ens agrada ser propositius i és per això que dedicarem la segona jornada a parlar de cures i salut comunitària que, en contraposició a la primera pel·lícula, vindria a ser la Clarice Starlinge, l’Erin Brockovich, la Thelma & Lousie o el Luke Skywalker de la salut. Serà el torn del documental Chateau en Santé que ens mostra la iniciativa d’un centre de salut experimental a Marsella on una quinzena de joves professionals sanitaris treballen conjuntament posant una mirada transversal de la salut. Un lloc on es tracten tant els símptomes com les seves causes. Un lloc on s’entén que els problemes socials i mèdics tenen conseqüències directes entre ells. En altres paraules, una iniciativa inspiradora, un exemple indiscutible de que és possible fer les coses diferents (i millors).

Per últim, aquest any acabarem el cicle de la Mostra amb el que considerem un dels grans temes pendents: el dret a l’habitatge. Per fer-ho projectarem el llargmetratge documental Housing against everyone que reflecteix els problemes d’accés a l’habitatge de les persones més empobrides i les dramàtiques dificultats per trobar solucions a la seva situació. Perquè com a societat no ens podem permetre que en l’era de la realitat virtual, la intel·ligència artificial i els viatges a Mart, ens descuidem drets tan fonamentals com els de tenir una casa en condicions per viure. 

Reserva ara la teva entrada gratuïta a mostra.salutdretsaccio.org

El film Château en Santé a Lleida

El film Château en Santé a Lleida

La Mostra de Cinema La salut #NoEraAixò viatja a Lleida. Després de l'èxit dels tres dies de cinema que vam viure al novembre al centre de Barcelona, aquesta setmana podreu gaudir de Château en Santé a les terres de Ponent. Perquè la salut va més enllà dels resultats d’una radiografia o d’una analítica. Salut és, [...]